WordPress Yedekleme & Taşıma

WordPress en çok kullanılan, yeniliklere açık ve kaynak açısından bol bir içerik yönetim sistemlerinden biridir. Bunun sonucunda WordPress kullanan kitlede gün geçtikçe artmaktadır. Birçok kullanıcı site kurulumunda avantajlarından dolayı WordPress’i tercih etmektedir. Firmamız sizlere WordPress ile ilgili birçok hizmetin yanında ayrıca WordPress yedekleme ve taşıma hizmetini de profesyonel bir şekilde vermektedir.

Bu kadar sık kullanılan bir içerik yönetim sistemi olmasından dolayı birçok insan WordPress ile site yapmanın çok kolay olduğunu düşünebilmektedir. Evet, WordPress ile web site yapmak kolaydır. Fakat WordPress ile site yapan bireyler ilerleyen süreçlerde yeterli bilgiye sahip olmadıklarından, birçok sorunla karşılaşabilmektedirler. Bu sorunlardan bazıları şunlardır:

  • WordPress siteleri yavaş olabilir.
  • WordPress sitelerine virüs bulaşabilir.
  • Siteye eklenti kurarken sıkıntı yaşanabilir.
  • Siteye tema doğru bir şekilde kurulmamış olabilir.
  • Lisanssız tema ya da eklenti kurulması sonucu sitedeki işlevler doğru bir şekilde çalışmayabilir.
  • WordPress sitesi yeterince Türkçeleştirilmemiş ya da kullanıcılar için yeteri kadar özelleştirilmemiş olabilir.

Bu tip durumların yaşanması olasıdır hatta en sık yaşanan durumlardan bazılarıdır. Oldukça sık yaşanan bir başka sıkıntı ise, WordPress yedekleme ve taşıma işlemidir. Site sahipleri sunucu tarafından gelen uyarılar sonucu sitesini başka bir sunucuya taşıması gerektiğini düşünebilir. Fakat site taşıma konusunda bilgisi olmadığı için bu işlemi yapamaması çok olası bir durumdur. Aynı zamanda WordPress web sitelerinin yedeklenmesi de siteler için oldukça önemlidir ve düzenli olarak yedekleme yapılması gerekmektedir. Yedekleme konusunda da site sahipleri aynı durumlarla karşı karşıya kalabilmektedir.

Bu tür durumlarda site sahiplerinin ihtiyacı olan tek şey profesyonel destektir. Alanında uzman web geliştiriciler tarafından firmamızdan profesyonel destek alarak, WordPress web sitesi yedekleme ve taşıma hizmeti alabilirsiniz. Bu hizmet sayesinde web siteniz dilediğiniz yerden dilediğiniz yere taşınacak, istediğiniz zamanlarda da yedeklenecektir. Bu WordPress siteleri için kesinlikle en dikkat edilmesi gereken işlemlerden biridir. Sitenizin yedeğini almazsanız aşağıdaki durumlardan bazılarını yaşayabilirsiniz:

  • Site çöktüğü zaman verileriniz kaybolabilir.
  • Sitenize virüs girip bütün verilerinizi silebilir ve verileriniz ulaşılmaz bir hale gelebilir.
  • Sitenizde olası çökme ya da DDOS saldırıları sonucunda siteniz kilitlenebilir ve verileriniz kullanılamaz hale gelebilir.

Bu ve bunun gibi sorunlar yaşanmadan önce WordPress site yedekleme ve taşıma, site sahibinin yaşanabilecek sorunlar için alabileceği en güçlü önlemdir. Siteye her ne olursa olsun eski yedeği kurularak site eski sağlığına kavuşturulabilir.

Ayrıca web sitenize bazı durumlarda, hali hazırda kullanılan sunucu yetersiz gelebilmektedir. Bu durumda sitenin başka bir sunucuya taşınması gerekmektedir. Sitenin başka bir sunucuya taşınması konusunda profesyonel destek almanız sizin yararınıza olacaktır. Firmamız sizler için WordPress yedekleme ve taşıma hizmetini profesyonel bir şekilde vermektedir. Bu sayede siteniz daha rahat çalışabilecektir. Hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Leave the site